Code Academy
НОВО Уписите се во тек
Стани Професионален Програмер со 6 Месеци Студии и 3 Месеци Пракса
Без никакво претходно познавање од програмирање, до високо платен програмер во некои од најдобрите компании во Македонија
3600 ден. месечно на 36 рати!
Пријави се
1
Научи да кодираш
Без никакво претходно познавање, нашите ментори ќе те научат да кодираш, чекор по чекор.
2
Стекни искуство
Како дел од академијата, Code Academy ти обезбедува работна пракса во ИТ компанија.
3
Вработи се
Code Academy ти нуди помош при вработување и посредување на интервјуа за работа.
Нашите дипломирани студенти сега работат во најдобрите компании во Македонија
Погледни неколку од нашите успешни приказни
Горан Илиевски
“Вложив многу труд во текот на академијата, а и тимската работа во групата многу придонесе да ги совладиме технологиите сите заедно и да изградиме комплексни проекти. После академијата веднаш се вработив во Dyna Brains.”
Full-Stack Developer @ Dyna Brains
Стефан Симоновски
“Започнав без никакво претходно знаење и за 6 месеци успеав да изградам комплексна социјална мрежа слична на Facebook. Code Academy ми беше една од најдобрите искуства на мојот живот.”
Full-Stack Developer @ Digital Natives
Асмир Ибровиќ
“Покрај тоа што научив да програмирам од нула и изградив онлајн продавница за фановите на Интер, после академијата бев испратен на интервјуа во повеќе ИТ компании. Откако бев примен во повеќе од една, имав и можност да одберам каде сакам да работам, нешто што мислев порано дека е невозможно.”
DevOps Engineer @ Intertec
Ивана Стојановска
“Освен што учиме програмски јазици, после академијата имаме еден на еден career training кој не подготвува за како правилно да го презентираме нашето знаење на ИТ компаниите. По брзо време започнав на пракса во InPlayer и сум презадоволна.”
Практикант @ InPlayer
Запознај се со процесот што ќе те претвори во професионален програмер
Многу повеќе од академија
Програма
Сертифицирање
Пракса
Вработување
Изучување на Front-End програмирање со HTML и CSS
Изучување на Back-End програмирање
Изучување на бази и манипулација на податоци
Изработка на апликации од типот на Amazon, Skype и Instagram
Пријави се
Детална програма
Стекнување на сертификат за завршена full-stack академија
Стекнување на дополнителни сертификати од Google
Полагање на завршен испит
Дипломска церемонија
Пријави се
Повеќе информации
Вклучена платена пракса во реномирани ИТ компании
2 Недели тренинг за вработување
Стекнување со работно искуство и градење на портфолио со клиенти
Искуство со работа во тим и изучување на процеси и протокол на работа
Пријави се
Повеќе информации
Подготовка на професионално резиме изработено од професионален HR тим
Обука за технички интервјуа за работа
Посредување на интервјуа за работа во партнерски компании
Техники за преговарање за плата и услови
Пријави се
Повеќе информации
Со правилниот систем на едукација, сега секој може да научи да програмира
Не мора да си Einstein за да научиш да програмираш
Во Code Academy учиш градејќи вистински апликации
Кодирањето е исто како да учите нов јазик, секој збор има своја функција и секој редослед на зборови извршува одредена задача. Во текот на академијата, ќе научиш како сам да изградиш целосни апликации, слични на оние кои ги користиш секојдневно.
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор
Бројките зборат за нас
Преку 300 студенти
Code Academy надмина повеќе од 300 запишани студенти.
16 Сениор ментори
Повеќе ментори од било која академија за програмирање.
100+ вработувања
Повеќе од 100 остварени пракси и вработувања.
Дознај повеќе за Code Academy
Популарни статии од нашиот блог
Дознај повеќе за академијата и нашите услови за упис
Закажи разговор за упис
Code Academy ги бира оние кандидати кои покажуваат дека се максимално посветени да стекнат кариера во ИТ индустријата, и кои ќе напредуваат во динамична, колаборативна едукативна средина.