Еве колку понуди за работа добив на Upwork - Code Academy
Еве колку понуди за работа добив на Upwork

Code Academy одлучи да направи еден експеримент. Тој експеримент треба да покаже дали и колку gigs можеме да добиеме на Upwork доколку би изградиле нов профил како junior Java програмер. За природата на овој експеримент, ќе го искористам моето име и слика. Ќе наведам дека имам вештини во следните технологии: HTML, CSS, Bootstrap, Javascript, Java, MySQL, Spring Framework и Hibernate. Токму со овие вештини ќе се стекнам доколку сум дел од Full-Stack Java Академијата. Линкот до профилот кој го креирав за овој експеримент е следниот: https://www.upwork.com/freelancers/~01148e374f073676aa Пред да го креирам профилот, гледав неколку видеа за како подобро да се позиционирам на Upwork. Во тие видеа дознав дека најдобар и најбрз начин да се дојде до работен договор е да се испратат понуди на веќе постоечки “job offers”, но притоа: - Темелно да се разгледа проектот и клиентот - Да се наведе со кои вештини можам јас да му помогнам на клиентот да ја достигне својата цел - Сите најважни информации да ги наведам во писмото, односно cover letter-от во склоп на испраќање на понудата Бидејќи Upwork има систем со “connects” за аплицирање на проекти, испратив понуди на само 5 проекти кои ми изгледаа интересни и соодветни за вештините на еден Full-Stack Java програмер. Добив 2 понуди за работа, односно едно интервју и еден мини тест пред интервју.
Еве ги деталите за првиот проект:


Еве ги деталите за вториот проект:


Целта на почетокот на било каква freelance кариера е да се воспостави доверба со клиентот и да се стекнат позитивни “reviews”, кои ќе доведат до повеќе клиенти и проекти. Ова е само еден експреримент за да докажеме дека секогаш има можност за работа како програмер почнувајќи како junior, intermediate и секако senior, без разлика на тоа дали се работи за компанија или работа на поедноставни или посложени проекти како freelancer. Code Academy во моментов врши уписи за Front-End Академијата за почетници. Имаме уште само неколку слободни места. Затоа ве повикуваме да ја погледнете нашата програма, ментори и дознајте како ние можеме да ти помогнеме да ја лансираш твојата ИТ кариера.