Code Academy

Пријави се на нашата email листа за да бидеш во тек

Предностите на еден Full-Stack програмер

Да бидеш Full-Stack програмер значи да ги владееш двата дела од девело...

Дознај повеќе

Креирањето на игри во текот на Академијата ми беа клучни за пракса во ИТ светот

Јас сум Димитар Ѓорѓиев од Велес, имам 18 години и успешно ја заврш...

Дознај повеќе

Работата на играта “Лист, камен, ножици“ ми беше клучна за влез во ИТ

Здраво, јас сум Стефан Минчевски, имам 28 години и живеам во Скопје....

Дознај повеќе

Како ќе го пренесам знаењето на идните PHP програмери

Здраво, јас сум Горан Јовановски, работам во Symphony Solutions повеќе од 2 ...

Дознај повеќе

3 потценети програмерски трикови

Кога се зборува за програмирање, најчестите прашања се од типот “...

Дознај повеќе

Совладај го секое интервју за програмерска работа

За повеќето луѓе, интервјуто е најстрашниот дел од процесот на ап...

Дознај повеќе

Еве како Кристијан ја претвори својата пасија во професија

Здраво, јас сум Кристијан Стоилковски, имам 21 година и сум од Кума...

Дознај повеќе

Водич за наоѓање работа за програмери-почетници

Кога си почетник, процесот на наоѓање работа е тежок и малку страш...

Дознај повеќе

Како Томислав успеа да изгради онлајн продавница од нула

Здраво на сите, јас сум Томислав Огненовски, имам 28 години и живеа...

Дознај повеќе

Како да направиш портфолио кое се истакнува

ИТ индустријата е индустрија во која формалното образование и об...

Дознај повеќе

Зошто програмерите се толку платени

Програмирање, една од најбараните и најплатените професии во све...

Дознај повеќе

Како магистер по кривично право направи свој проект HR Made Easy

Јас сум Александра Николовска, магистер по кривично право кој усп...

Дознај повеќе

4 различни програмерски карактери во ИТ компании

Кога ќе влезеш во ИТ светот и ќе почнеш да работиш во компании, ќе ...

Дознај повеќе

Како Филип од успешен ракометар стана успешен програмер

Јас сум Филип Чурлевски, имам 29 години и сум од Битола. По професиј...

Дознај повеќе

Водич за работење од дома

Кога станува збор за работа, јас сакам да сум надвор од дома, во ок...

Дознај повеќе

Како да работиш со повеќе програмски јазици без да го изгубиш паметот

Сите сме биле во ситуација кога сме требале да учиме и работиме со...

Дознај повеќе

Приказната за првиот програмер

Додека повеќето аристократски деца биле насочувани кон стекнува...

Дознај повеќе

Никој не веруваше дека ќе станам програмер, им докажав дека грешат

Здраво, јас сум Глигор Симонов, имам 19 години и сум студент на ФИНК...

Дознај повеќе

Дали Eduployment е следниот тренд?

Дали знаеше за eduployment? Ни јас не знаев. Мислев дека тоа е некој fancy з...

Дознај повеќе

Нашиот iOS ментор Дарко прикажан на TechCrunch

Code Academy се гордее со сите успешни приказни кои произлегуваат од на...

Дознај повеќе