Code Academy
Code Academy ја развива првата Коронавирус мапа за Македонија
Во склоп на моментална ситуација во нашата земја со вирусот COVID-19, студентите од Code Academу одличија да направат
Креира веб страница за неговото училиште, а 3 компании го чекаат да ја заврши Академијата
“Уште кога бев мал одлучив да се преквалификувам на пазарот на трудот, што поскоро да се осамостојам и патува
Студенти од Code Academy креираат 2 апликации за EVN
Можеби за некоj е тешко да поверува дека може да се изгради мобилна апликација со помалку од 6 месеци Академиј
Java: Сè што треба знаеш за помалку од 5 минути
Преку Java можеш да изградиш сè што ќе наумиш, од андроид до веб апликации. Преку оваа статија, ќе дознаеш:
Не жалам што дадов отказ од работа за да научам да програмирам!
Соновите навистина можат да станат реалност. Тоа беше една од многуте интересни реченици кои Зоран Јовано
Во талентираниот фотограф се криел уште поталентиран програмер
Запознај го Лео. Тој е еден од подобрите студенти кои успешно ја заврши нашата Full-Stack Web Development Aкадемија, и дене
PHP е прв избор на сите почетници: еве зошто
PHP е најпосакуваниот избор за почетници, заради фактот што е лесен за учење, како и можноста за вработување во
Топ 10 игри кои веднаш ќе ги подобрат твоите програмерски вештини!
Едни од најбитните нешта кои секој иден програмер мора да ги направи уште од самиот почеток е всушност да ја о
10 Причини зошто треба да станеш програмер
Програмирањето е една од највозбудливите, најфлексибилните и најмодерните професии во светот. Дефинитивно е