Code Academy
WordPress: Сè што треба да знаеш за помалку од 10 минути
Има причина зошто токму WordPress е најпознатиот софтвер за креирање на веб-страници во светот. Во оваа статија, ќ
Девелопер vs програмер: која е разликата?
Еве еден едноставен тест за да провериме дали можеме лесно да ја увидиме разликите помеѓу следниве неколку п
Front-end vs Back-end девелопер: која е разликата?
Без разлика на тоа дали повеќе преферираш front-end или back-end, едно од побитните работи што мора да ги направиш е де
RUBY ON RAILS - ЕДЕН ОД НАЈБАРАНИТЕ И НАЈДЕФИЦИТАРНИТЕ ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ
Денес се чини дека Ruby on Rails е „одвоен јазик“ и почнува се повеќе да се усвојува од страна на развивачите на вр
Како да започнеш кариера како програмер, без 1 ден поминат на факултет
Во моментов сигурно ти е тешко да поверуваш дека 33-годишен човек од Македонија без никаквo предходно познавањ