Code Academy

Пријави се на нашата email листа за да бидеш во тек

Едукација

Како ќе го пренесам знаењето на идните PHP програмери

Здраво, јас сум Горан Јовановски, работам во Symphony Solutions повеќе од 2 ...

Дознај повеќе

3 потценети програмерски трикови

Кога се зборува за програмирање, најчестите прашања се од типот “...

Дознај повеќе

Совладај го секое интервју за програмерска работа

За повеќето луѓе, интервјуто е најстрашниот дел од процесот на ап...

Дознај повеќе

Водич за наоѓање работа за програмери-почетници

Кога си почетник, процесот на наоѓање работа е тежок и малку страш...

Дознај повеќе

Приказната за првиот програмер

Додека повеќето аристократски деца биле насочувани кон стекнува...

Дознај повеќе

Зошто 8 од 10 веб страни користат PHP

Не е чудно што 80% од најкористените 10 милиони веб страни се направ...

Дознај повеќе

Code Academy ме насочи кон тоа што конкретно сакам од програмирање

Јас сум Борјан Стојановски, имам 26 години и работам во Iskratel заедно...

Дознај повеќе

7 ипол причини зошто да си програмер

На многу луѓе кога ќе им се спомне поимот програмирање си замислу...

Дознај повеќе

Како да изградиш weather web апликација, чекор по чекор

Со помош на оваа статија, ќе можеш да ја изградиш твојата прва веб ...

Дознај повеќе

Како ќе ја обучам идната генерација на успешни iOS програмери

Работата на реални проекти е клучот за градење на успешен програм...

Дознај повеќе

Front-End програмирање: совршениот баланс помеѓу дизајн, естетика и код

Запознај го Виктор Дојчиновски, твојот Front-End ментор! Преку ова ин...

Дознај повеќе

6 Начини како да станеш freelancer дури и во најнесигурни времиња

И покрај стравот и паниката од моменталната глобална ситуација, п...

Дознај повеќе

10 Совети побрзо да научиш на програмираш од дома

Без разлика на тоа дали си студент на ФИНКИ или размислуваш да се ...

Дознај повеќе

Топ 5 апликации за задржување на фокусот при кодирање од дома

Иако идејата за работење било кога и било каде (вклучувајќи и рабо...

Дознај повеќе

Java: Сè што треба знаеш за помалку од 6 минути

Преку Java можеш да изградиш сè што ќе наумиш, од андроид до веб апли...

Дознај повеќе

PHP е прв избор на сите почетници: еве зошто

PHP е најпосакуваниот избор за почетници, заради фактот што е лесен...

Дознај повеќе

10 Причини зошто треба да станеш програмер

Програмирањето е една од највозбудливите, најфлексибилните и нај...

Дознај повеќе

5 Причини зошто да научиш Ruby on Rails

Дали сакаш да програмираш, но не знаеш со кој програмски јазик да ...

Дознај повеќе

5 Генијални начини да заработуваш дополнителни приходи од дома

Здраво, јас сум Александар Арсоски и работам во маркетинг секторо...

Дознај повеќе

WordPress: Сè што треба да знаеш за помалку од 10 минути

Има причина зошто токму WordPress е најпознатиот софтвер за креирање ...

Дознај повеќе

Како да започнеш кариера како програмер, без 1 ден поминат на факултет

Во моментов сигурно ти е тешко да поверуваш дека 33-годишен човек о...

Дознај повеќе