Code Academy
ТВОЈОТ ЛИЧЕН АГЕНТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
Запознај ја Маријана!
Маријана е твојот личен агент за вработување и тренер за развој на кариера во ИТ индустријата. Таа е тука да ти помогне да ја избереш правата компанија за тебе.

По завршувањето на Академијата, Маријана ќе ти помогне да подготвиш професионално резиме и да се подготвиш за работење во ИТ компанија.

Со нејзина помош, исто така ќе научиш како лесно да поминуваш технички интервјуа и како правилно да преговараш за плата.

Аплицирај
Ние сме линкот помеѓу тебе и ИТ светот
Да научиш да програмираш е само половина од патот. Да знаеш како да се позиционираш како атрактивен програмер во правата компанија е сосема друга вештина. Поради ова, 2 недели посветуваме на кариерна обука.
HR Услуги

Тренинг
за интервју

Подготвување
на професионално
резиме

Вмрежување
со ИТ компании

Што имаат нашите
студенти за кажат за нашиот HR агент

HR Consultantot на Code Academy, уште од самиот почеток на Академијата особено ја истакнаа важноста на проектите и потребата за континуирана работа (и на проектите и на задачите). Токму преку практичната работа на проекти успеавме темелно да навлеземе во одредени програмски јазици.

Distant Point

Со помош на упорноста и напорната работа на Маријана, професионално ги подготвив моето CV и LinkedIn профил, и започнавме со барање на пракса во текот на Академијата и по завршувањето на истата. При подготовките за интервјуа, таа ме обучи во однос на кои аспекти да обрнам посебно внимание, како да ги истакнам моите проекти и предности, итн.

Rigilog

Особено сум многу благодарна до HR Consultant-от на Академијата Маријана Иловска и менторот Александар Апостолидис. Менторот ми помогна во однос на техничкиот аспект од интервјуто, додека пак Маријана ми помогна од аспект на подготовка на професионално резиме, подготовки пред интервјуата, како и дополнително развивање на таканаречените “soft skills”.

Axyr Media