Code Academy
Стани професионален Full-Stack .NET програмер со само 6 месеци студии
Биди дел од оваа високо платена и ексклузивна заедница, преку нашата Академија
НОВО Уписите се во тек
Аплицирај
1
Научи да кодираш
Без никакво претходно познавање, нашите стручни ментори ќе те научат да кодираш, чекор по чекор, еден-на-еден.
2
Работи на реални проекти
Code Academy те учи како да градиш продукти со кои ќе се гордееш, но и те учи како да размислуваш и решаваш проблеми како програмер. Твоето tech-portfolio носи висока вредност кај компаниите.
3
Започни нова кариера
Кариерниот тим на Code Academy ти нуди помош како да изградиш CV и да се подготвиш за интервју во ИТ компании, а најдобрите студенти Code Academy ги поврзува со партнерите.
Запознај се со процесот што ќе те претвори во високо платен .NET програмер
Многу повеќе од Академија
Програма
Сертифицирање
Реални проекти
Нова кариера
Изучување на Front-End програмирање со HTML и CSS
Изучување на Back-End програмирање
Изучување на бази и манипулација на податоци
Изработка на апликации од типот на Microsoft, Stack Overflow и GoDaddy.
Стекнување на сертификат за завршена full-stack Академија
Полагање на завршен испит
Дипломска церемонија
Аплицирај
Повеќе информации
Стекнување на искуство преку работа на реални проекти
2 недели тренинг за вработување
Стекнување со работно искуство и градење на портфолио со клиенти
Искуство со работа во тим и изучување на процеси и протокол на работа
Аплицирај
Повеќе информации
Подготовка на професионално резиме изработено од професионален HR тим
Обука за технички интервјуа за работа
Посредување на интервјуа за работа во партнерски компании
Техники за преговарање за плата и услови
Аплицирај
Повеќе информации
Најуспешните компании во Македонија одбираат Code Academy студенти
Погледни неколку од нашите успешни приказни
Пријави се
Горан Илиевски
“Вложив многу труд во текот на Академијата, а и тимската работа во групата многу придонесе да ги совладиме технологиите сите заедно и да изградиме комплексни проекти. После Академијата веднаш се вработив во Dyna Brains.”
Full-Stack Developer @ Dyna Brains
Стефан Симоновски
“Започнав без никакво претходно знаење и за 6 месеци успеав да изградам комплексна социјална мрежа слична на Facebook. Code Academy ми беше една од најдобрите искуства на мојот живот.”
Full-Stack Developer @ Digital Natives
Асмир Ибровиќ
“Покрај тоа што научив да програмирам од нула и изградив онлајн продавница за фановите на Интер, после Академијата бев испратен на интервјуа во повеќе ИТ компании. Откако бев примен во повеќе од една, имав и можност да одберам каде сакам да работам, нешто што мислев порано дека е невозможно.”
DevOps Engineer @ Intertec
Ивана Стојановска
“Освен што учиме програмски јазици, после Академијата имаме еден на еден career training кој не подготвува за како правилно да го презентираме нашето знаење на ИТ компаниите. По брзо време започнав на пракса во InPlayer и сум презадоволна.”
Практикант @ InPlayer
Еве што ќе научиш да правиш на Академијата
Платформа за компанија како Windows, која што доближува над 400 милиони активни корисници со нивните различни оперативни системи
Платфома како Stack Overflow која помага на програмери при решавање на општи или специфични проблеми во нивниот кодот
Платофма како GoDaddy која е една од најголемите компании за продажба на веб хостинг и регистрирање на домеин
Шест месеци, 216 Часа, Live Lectures
Предавањата во Code Academy се одвиваат 3 пати неделно, три часа на ден, во нашите простории во центарот на градот, од 18:00 до 21:00 часот.

Една академска група е составена од најмногу 18 до 20 студенти и присуството на предавањата е задолжително за стекнување на сертификат.

Просториите на Code Academy располагаат со капацитет за повеќе од 100 студенти, Guest Lectures, Events & Challenges, брз интернет и бесплатно кафе и сок.
Започни тука
Бесплатно Кафе
Lounge Area
Брз Интернет
Online Поддршка
Интензитет на изучување
Програмата е дизајнирана на таков начин да вашето изучување на материјалот е ефективно, но во исто време и безболно
Програма

.NET - Web Developer Course overview

 • Introduction to C# and .Net
 • C# syntax
 • Classes and Objects
 • Reference and Value types (and pointer types)
 • Controlling the flow of execution
 • Building Types
 • OOP (object-oriented programing)
 • Optional
 • Working with HTML Documents
 • Display Text
 • Creating Lists
 • Linking Documents
 • Displaying data with Tables
 • Including Images
 • Introduction to CSS
 • Cascading & Inheritance
 • The Box model
 • Styling Text
 • Layout
 • Responsive patterns
 • Responsive Navigation
 • Responsive Images and Video
 • Scrolling Features (Optional)
 • Animated Page Elements (Optional)
 • ASP.NET Code The Big Picture
 • Web Application
 • Models and Model Binding
 • Editing Data with Razor Pages
 • MVC
 • Entity Framework Core
 • Building User Interface
 • Integrating Client-side JavaScript and CSS
 • Adding Login Capabilities
 • Working with Internals of ASP.NET Core
 • Deploying ASP.NET Core Web App
 • Setting up the Environment
 • Postman
 • Creating the API and Returning Resources
 • Resources manipulation
 • Optional
 • Repository pattern
 • AutoMapper
 • Setting up environment
 • Shaping data in a Query with Select
 • Combine Data from Two or More Tables
 • Filtering results using Where
 • Limiting results with SQL Functions
 • T-SQL Operators
 • Aggregating data in a Select query
 • Simplifying Queries with Intermediate Tables
 • Setting Environment
 • Language Features
 • Operators
 • Functions and Scope
 • Objects
 • Classes and Modules
 • BOM and DOM
 • Promises and Error Handling
 • Data Access Using HTTP
 • Forms
 • Security and Building for Production
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор
Бројките зборат за нас
Преку 300 студенти
Code Academy надмина повеќе од 300 запишани студенти.
16 Сениор ментори
Повеќе ментори од било која Академија за програмирање.
100+ вработувања
Повеќе од 100 остварени пракси и вработувања.
Цена и вклучени услуги
Code Academy е сега достапна за сите
6 месеци студии (72 студентски дена) ✓
Вмрежување со 30+ партнерски компании✓
Work Methodology Training ✓
HR Услуги за вработување ✓
8 часа на ден live chat support ✓
3600 ден. месечно на 36 рати
Дознај повеќе за Академијата и нашите услови за упис
Закажи разговор за упис
Code Academy ги бира оние кандидати кои покажуваат дека се максимално посветени да стекнат кариера во ИТ индустријата, и кои ќе напредуваат во динамична, колаборативна едукативна средина.