Code Academy
Стани професионален Front-End програмер
Реагирај на побарувачката во ИТ светот и биди дел од оваа високо платена и ексклузивна заедница, преку нашата Front-End Академија за почетници.
Аплицирај
1
Кодирај од дома
Без никакво претходно познавање, нашите ментори-експерти ќе те научат да кодираш, чекор по чекор.
2
Реални проекти
Code Academy те учи како да градиш продукти со кои ќе се гордееш, но и како да решаваш проблеми како програмер. Твоето tech-portfolio носи висока вредност кај компаниите.
3
Започни нова кариера
Кариерниот тим на Code Academy ти нуди помош како да изградиш портфолио и да се подготвиш за интервју во ИТ партнер компании.
Со правилниот систем на едукација, секој може да научи да програмира
Не мора да си Einstein за да научиш да програмираш
Во Code Academy учиш градејќи вистински апликации
Кодирањето е исто како да учиш нов јазик, секој збор има своја функција и секој редослед на зборови извршува одредена задача. Во текот на академијата, ќе научиш како сам да изградиш веб апликации, слични на оние кои ги користиш секојдневно.
Програма

Front-End Development Course Overview

 • Introduction
 • Environment setup, IDE setup
 • Basics of HTML – what is it, why it is best for WEB content
 • Tag attributes
 • More HTML – anchors, paragraphs, lists
 • Images in HTML
 • Header tags – h1 to h6
 • Some HTML5 semantic tags – header, footer, section, main, article
 • Practical task
 • Short intro to CSS
 • Types of CSS to HTML binding – inline, style tag and separate CSS file
 • Structure of CSS rule
 • Styling text – font related CSS attributes
 • Background image techniques
 • More complex CSS rules – how to combine them
 • The Box model – padding, border and margin
 • Responsive WEB design
 • Intro to Bootstrap
 • A history class
 • Intro to JavaScript – meet the script tag
 • Do some console logging
 • Primitive types and operators for primitive types
 • Structural statements – conditionals and loops
 • Objects and classes
 • DOM and DOM manipulation
 • Event binding and callback basics
 • AJAX – entering the HTTP/2.0 era
 • Browser APIs for making AJAX calls – XHR and Fetch API
 • Modern JavaScript frameworks – what are they and why do we need them
 • Intro to React.js and SPA paradigm
 • Rendering and basic files in an optimal React project
 • Intro to JSX
 • Components and feature based folder structure of a project
 • Component types – state-less vs state-full
 • State and props – is that same thing, well… not exactly
 • Lifecycle of a component
 • Practical task
 • Core principles (Flux pattern)
 • When to use Redux and when not to use
 • Building blocks of the Redux library (Action, Store, Reducer)
 • Connect Redux to React (connect HOC, mapStateToProps, mapDispatchToProps)
 • Multiple reducers (Reducks pattern)
 • Async Redux with Thunk
 • Practical task
 • How to proceed from this point (advanced concepts and best practices)
 • ESNext (ES6 most important features)
 • Create React App
 • NPM basics
 • CI and CD
 • Version Control
 • When to use React.js and when not or when to use some other framework (Angular or Vue)
Структурата на нашата програма

Front-End Development Course Overview

HTML
CSS
JavaScript
REACT
React with Redux
Outro

Во почетниот дел од Front-End Академијата ќе ги изучуваш основите на програмирањето, односно HTML. Тој е markup јазик за документи дизајнирани да бидат прикажани на веб страницата. Ќе започнеш со основите, ќе продолжиш кон напредно изучување на овој јазик. Овој сегмент ќе го комплетираш со задача и проект.

 • Introduction
 • Environment setup, IDE setup
 • Basics of HTML – what is it, why it is best for WEB content
 • Top level tags – body and html
 • Basic HTML tags for content – div (block element) and span (inline element)
 • Tag attributes
 • More HTML – anchors, paragraphs, lists
 • Structure of URL – what is URL, what does it stand for, is URI same as URL, what is a relative path and what is an absolute path
 • Images in HTML
 • Header tags – h1 to h6
 • HTML Tables – back in the old days or…
 • De facto present and future – intro to HTML5
 • Intro to SEO – why do we need it?
 • Some HTML5 semantic tags – header, footer, section, main, article
 • Media HTML5 tags – audio and video
 • Basic HTML meta tags - head, title, meta
 • Doctype
 • Introduction to forms
 • Basic form elements – input element
 • Other form elements – checkboxes, radio buttons, select and button element inside form
 • Practical task
Седум месеци, 192 часа, Live & Virtual Lectures
Предавањата ќе се одвиваат 3 пати неделно, 2 часа на ден, од 18:00 до 20:00 часот.

Имаш можност да одбереш помеѓу следење на предавањата во нашите простории или пак виртуелно.

Нашите онлајн предавања во живо ви го претвараат домашниот простор во виртуелна предавална. Тие се интерактивни, каде што можете да поставувате прашања, да добиете еден-на-еден менторска помош, како и да работите во тим со вашите колеги.

Просториите на Code Academy располагаат со капацитет за повеќе од 100 студенти, lounge area, брз интернет и бесплатно кафе и сок.
Бројките зборат за нас
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор
600+
Запишани
студенти
30+
Партнер компании
88%
Вработувања
Запознај ги нашите дипломирани студенти
Сите со различна позадина, но со иста цел: да научат да кодираат. Еве што имаат тие да кажат за нас:

Иако немав никакво предзнаење, успеав да изработам два проекти во текот на Академијата.

Знаењето кое го стекнав во Code Academy ми ги отвори вратите кон кариера во ИТ светот.

Code Academy ме обучи како креирам апликации и преку нив започнав со пракса во CodeDesk.

Програмата, менторот и career training-от беа причина зошто веднаш почнав со пракса во InPlayer.

Запознај ги нашите дипломирани студенти
Сите со различна позадина, но со иста цел: да научат да кодираат. Еве што имаат тие да кажат за нас:

Пред да се запишам во Code Academy немав никакво познавање во програмирање. Низ програмата на академијата успеав да изработам два реални проекти, за Front-End и Back-End. Напорниот труд се исплати и денеска работам како Full-Stack Web Developer.

Со искуството и знаењето што го стекнав во Code Academy добив можност да започнам со работа како Web програмер. Во текот на Академијата изработив две игри и како финален проект изградив E-commerce продавница.

Во текот на интензивните студии, се стекнав со знаењата потребни за да можам да изградам апликација за менаџирање на болница, како финален проект. Веднаш по завршувањето, преку Академијата започнав со пракса во CodeDesk каде што се стекнав со уште повеќе практични вештини.

Освен што учиме програмски јазици, после Академијата имаме еден на еден career training кој не подготвува за како правилно да го презентираме нашето знаење на ИТ компаниите. По брзо време започнав на пракса во InPlayer и сум презадоволна.

Ние сме линкот помеѓу тебе и ИТ компаниите
Нашите студенти најчесто се вработуваат во:

Аплицирај и добиj подарок таблет

Запиши се на новата Front-End Академија и добиј подарок Samsung SM-T290 Galaxy таблет.

За да го започеш процесот за упис, кликни на копчето за пријавување или исконтактирај го нашиот тим преку телефонските броеви подолу.

Аплицирај и добиj подарок таблет

Запиши се на новата Front-End Академија и добиј подарок Samsung SM-T290 Galaxy таблет.

За да го започеш процесот за упис, кликни на копчето за пријавување или исконтактирај го нашиот тим преку телефонските броеви подолу.

Цена и вклучени услуги
Code Academy е сега достапна за сите
Вклучени услуги
Цена на Академијата
Вмрежување со 30+ партнер компании
Дознај повеќе за Академијата и нашите услови за упис
Закажи разговор за упис
Code Academy ги бира оние кандидати кои покажуваат дека се максимално посветени да стекнат кариера во ИТ индустријата, и кои ќе напредуваат во динамична, колаборативна едукативна средина.

Закажи разговор со нашиот тим преку следните телефонски броеви:

070 307 693 | 070 307 292