Code Academy
Стани Професионален iOS Програмер
со 7 Месеци Студии
Без никакво претходно познавање од програмирање, до високо платен iOS програмер во некои од најдобрите компании во Македонија
Аплицирај
3600 ден. месечно на 36 рати!
1
Научи да кодираш
Без никакво претходно познавање, нашите ментори-експерти ќе те научат да кодираш, чекор по чекор.
2
Работи на реални проекти
Code Academy те учи како да градиш продукти со кои ќе се гордееш, но и како да решаваш проблеми како програмер. Твоето tech-portfolio носи висока вредност кај компаниите.
3
Започни нова кариера
Кариерниот тим на Code Academy ти нуди помош како да изградиш портфолио и да се подготвиш за интервју во ИТ партнер компании.
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор

Сите програми во склоп на Code Academy се наменети да те научат како да градиш iPhone апликации, чекор по чекор.

Во просек, нашите ментори имаат 10+ години работно искуство и учествувале во изработка на повеќе од 30 софтвери, веб, мобилни или хибридни апликации пред се придружат на нашиот менторски тим.

Од работа на апликација како Instagram, до работа на апликација за FoodGuru, ќе го исполниш твоето портфолио со импресивни проекти уште пред да завршање со студии.

Процесот на селекција на сите студенти е еден од поважните елементи во Code Academy. За таа цел имплементиравме кратко запознавање со нашиот тим, тест за логика и англиски јазик, интервју и конечна селекција.

Работата на апликации за клиенти, креирањето на финален проект и кариерниот тренинг се само неколку од причините зошто 8 од 10 Code Academy студенти се вработуваат или започнуваат со пракса во првите 4 месеци по завршување со студиите.

Code Academy ти овозможува да креираш мрежа на познанстава со менторите (кои веќе се успешни програмери), останатите идни програмери како тебе и ИТ компаниите кои ќе го проследуваат твојот развој во текот на Академијата.

Овие компании остваруваат партнерство со Code Academy поради менторите, програмата, но најважно од сè, поради нивото на вештини и знаење на самите студенти по завршување на студиите.

Кариерниот тренинг на Code Academy е фокусиран кон твојата подготовка за интервју, креирање на професионално портфолио, како и работа на такарачените “soft skills”.

Со правилниот систем на едукација, сега секој може да научи да програмира
Не мора да си Einstein за да научиш да програмираш
Во Code Academy учиш градејќи вистински апликации
Кодирањето е исто како да учиш нов јазик, секој збор има своја функција и секој редослед на зборови извршува одредена задача. Во текот на академијата, ќе научиш како сам да изградиш веб апликации, слични на оние кои ги користиш секојдневно.
Аплицирај
3600 ден. месечно на 36 рати!
Седум месеци, 185 часа, Live Lectures
Предавањата ќе се одвиваат 3 пати неделно, два часа на ден, од 18:00 до 20:00 часот.

Една академска група е составена најмногу од 18 до 20 студенти и присуството на предавањата е задолжително за стекнување на сертификат.

Просториите на Code Academy располагаат со капацитет за повеќе од 100 студенти, lounge area, брз интернет и бесплатно кафе и сок.

Бидејќи на оваа Академија се изучува iOS софтверот, потребно е вие лично да поседувате MacBook лаптоп.
Бројките зборат за нас
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор
600+
Запишани
студенти
30+
Партнер компании
88%
Вработувања
Запознај ги нашите студенти
Сите со различна позадина, но со иста цел: да научат да кодираат. Еве тие што имаат да кажат за нас:

Иако немав никакво предзнаење, успеав да изработам два проекти во текот на Академијата.

Знаењето кое го стекнав во Code Academy ми ги отвори вратите кон ИТ кариера.

Code Academy ме обучи како креирам апликации и преку нив запознав со пракса во CodeDesk.

Програмата, менторот и career training-от беа причина зошто веднаш почнав со пракса во InPlayer.

Запознај ги нашите студенти
Сите со различна позадина, но со иста цел: да научат да кодираат. Еве тие што имаат да кажат за нас:

Пред да се запишам во Code Academy немав никакво познавање за програмирање. Низ програмата на академијата успеав да изработам два реални проекти, за Front-End и Back-End. Напорниот труд се исплати и денеска работам како Full-Stack Web Developer.

Со искуството и знаењето што го стекнав во Code Academy добив можност да започнам со работа како Web програмер. Во текот на Академијата изработив две игри и како финален проект изградив E-commerce продавница.

Во текот на интензивните студии, се стекнав со знаењата потребни за да можам да изградам апликација за менаџирање на болница, како финален проект. Веднаш по завршувањето, преку Академијата започнав со пракса во CodeDesk каде што се стекнав со уште повеќе практични вештини.

Освен што учиме програмски јазици, после Академијата имаме еден на еден career training кој не подготвува за како правилно да го презентираме нашето знаење на ИТ компаниите. По брзо време започнав на пракса во InPlayer и сум презадоволна.”

Ние сме линкот помеѓу тебе и ИТ компаниите
Нашите студенти најчесто се вработуваат во:
Програма

iOS Development Academy Overview

 • Intro
 • Download XCode
 • Install XCode
 • Build your first iOS app
 • Intro to developer.apple.com
 • Intro to XCode
 • Variables and operators
 • Swift Strings
 • Swift Numbers
 • Swift Functions
 • Swift Booleans and conditional logic
 • Swift Constants and logical operators
 • Swift Arrays i. Swift Loops
 • Swift Dictionaries
 • Swift Optionals
 • Object-Oriented Programing
 • Inheritance
 • Polymorphism
 • Tips & tricks
 • GIT Basics
 • Source Tree GIT Client
 • Setup GIT
 • Local and remote GIT repos
 • Merge conflicts and how to solve them
 • Create your first project
 • Autolayout and Constraints
 • UIPickerView
 • UIScrollView
 • UIStackView
 • Multiple Screens management
 • Custom Fonts
 • Playing audio files
 • Downloading of images sync and async
 • MVC Pattern
 • How web requests work
 • Understanding JSON
 • Codable protocol
 • Intro to CocoaPods
 • Alamofire
 • Interface and IBOutlets
 • UITableView, Delegate and DataSource
 • Data Modeling
 • Make your first request, handle response and errors
 • Parsing JSON data
 • Custom TableViewCells and UI updates
 • CoreLocation and CLLocationManager
 • UICollectionView
 • Custom CollectionView cells
 • CollectionView Delegate, datasource, flow layout
 • Audio and custom fonts
 • SearchBar, SearchController and search filtering
 • Making API Requests
 • Parsing Data
 • Intro to Data Bases
 • Creating Data models
 • Fetching and Displaying data
 • Saving Data
 • Deleting Data and Adding images
 • Sorting Data
 • Intro to Protocol oriented programming
 • Writing your first protocols
 • Extending protocols
 • Generics
 • Recursive Functions
 • Intro to Firebase
 • Login/Register Users
 • Facebook Authentication
 • Email Authentication
 • Apple Authentication
 • Keychain
 • Firebase Database
 • Firebase Data Modeling and Architecture
 • Creating custom UI feed
 • Firebase Storage
 • Saving/Fetching data
 • Updating UI based on fetched Data
 • NSNotificationCenter
 • Anatomy of Obj-C files
 • Obj-C properties and variables
 • Getters and Setters
 • Pointers
 • Strings with NSString f. Numbers
Програма

iOS Development Academy Overview

Во овој дел од Академијата ќе ги превземеш сите потребни алатки за успешно следење на предавањата. Исто така, во склоп на овој модул ќе започнеш со вовед во iOS и Swift.

 • Intro
 • Download XCode
 • Install XCode
 • Build your first iOS app
 • Intro to developer.apple.com
Цена и вклучени услуги
Code Academy е сега достапна за сите
Вклучени услуги
Цена на Академијата
Вмрежување со 30+ партнер компании
Дознај повеќе за Академијата и нашите услови за упис
Закажи разговор за упис
Code Academy ги бира оние кандидати кои покажуваат дека се максимално посветени да стекнат кариера во ИТ индустријата, и кои ќе напредуваат во динамична, колаборативна едукативна средина.
Аплицирај
3600 ден. месечно на 36 рати!

Закажи разговор со нашиот тим преку следните телефонски броеви:

070 307 693 | 070 307 292