Code Academy
Стани професионален Full-Stack Јava програмер со 7 месеци студии и 2 месеци пракса
Без никакво претходно познавање од програмирање, до високо платен Java програмер во некои од најдобрите компании во Македонија.
Побрзај6 слободни места
Аплицирај
1
Научи да кодираш
Без никакво претходно познавање, нашите стручни ментори ќе те научат да кодираш градејќи реални апликации, чекор по чекор.
2
Работи за клиенти
Code Academy соработува со големи компании како EVN, IskraTel и T-Mobile. Работејќи на реални проекти ќе се стекнеш со portfolio кое ќе ти биде важно за вработување.
3
Започни нова кариера
Кариерниот тим на Code Academy ти обезбедува до 3 интервјуа за работа во некој од нашите партнери за вработување.
Запознај се со процесот што ќе те претвори во високо платен Java програмер
Многу повеќе од Академија
Програма
Сертифицирање
Реални проекти
Нова кариера
Изучување на Front-End програмирање со HTML и CSS
Изучување на Back-End програмирање
Изучување на бази и манипулација на податоци
Изработка на апликации од типот на Netflix, Uber и Instagram
Одбрана на индивидуални проекти
Стекнување на сертификат за завршена full-stack Java Академија
Аплицирај
Повеќе информации
Стекнување на искуство преку работа на реални проекти
2 недели тренинг за вработување
Стекнување на работно искуство и градење на портфолио со клиенти
Искуство со работа во тим и изучување на процеси и протокол на работа
Аплицирај
Повеќе информации
Подготовка на професионално резиме изработено од професионален HR тим
Обука за технички интервјуа за работа
Посредување на интервјуа за работа во партнерски компании
Техники за преговарање за плата и услови
Аплицирај
Повеќе информации
Седум месеци, 270 Часа, Live & Online Lectures
ПредавањатаПредавањата во Code Academy се одвиваат 3 пати неделно, три часа на ден, во нашите простории во центарот на градот и онлајн, од 18:00 до 21:00 часот. Стартот на Академијата е на 01.06.2021.

Една академска група е составена од најмногу 18 до 20 студенти и присуството на предавањата е задолжително за стекнување на сертификат.

Просториите на Code Academy располагаат со капацитет за повеќе од 150 студенти, Guest Lectures, Events & Challenges, брз интернет и бесплатно кафе и сок

Научи како да стекнуваш клиенти како freelancer
Во склоп на нашата Академиаја вршиме обука чекор по чекор обука за тоа како да се стекнеш со клиенти кои се спремни да те плаќаат долгорочно, на месеќно или неделно ниво, притоа работејќи под твои услови, од каде сакаш и кога сакаш.

Што ќе научиш од овој дополнителен курс?

- Како да наоѓаш клиенти со користење на нови методи и платформи каде што ќе добиваш до 50$ / hour

- Како да преговараш за сатнина со клиентот

- Научи Linkedin & Fiverr SEO и како да се појавуваш помеѓу првите резултати кога некој бара freelance developers


Ние сме линкот помеѓу тебе и ИТ компаниите
Нашите студенти најчесто се вработуваат во:

SpinUP

Oпис: SpinUP e ИТ компанија која што гради и развива E-commerce платформи за странски и домашен пазар.

Вкупно вработени: 13

Отворени работни места: 9


Slice

Oпис: Slice е платформа за нарачување храна преку Интернет за независни пицерии. Тоа им овозможува на сопствениците на пицерија да им ги нудат своите производи на своите клиенти.

Вкупно вработени: 663

Отворени работни места: 58


FoodGuru

Oпис: FoodGuru e подобар и полесен начин за откривање и нарачување храна од познати и нетолку познати ресторани во Скопје.

Вкупно вработени: 15

Отворени работни места: 3

Што имаат да кажат нашите
Code Academy алумни

Code Academy ме насочи кон тоа што конкретно сакам од програмирање. Сакам Java, го сакам back end делот.

@Iskratel

Ако јас како студент на Code Academy успеав да се вработам во петтиот месец од Академијата и ја започнав мојата кариера како програмер, тогаш дефинитивно можат и други кои ја имаат истата истрајност.

@The Code Connectors

По повеќе години искуство со работа која што не ме исполнува, решив да се впуштам во нешто сосема ново кое што ме влечеше одамна, а тоа е програмирањето.

@Distant Point

Цена и вклучени услуги
Code Academy е сега достапна за сите

Вклучени услуги
Цена на Академијата
Вмрежување со 30+ партнер компании