Code Academy
Стани професионален Full-Stack Java програмер со само 7 месеци студии
Биди дел од единствената Full-Stack Java Академија во Македонија
НОВО Уписите се во тек
Аплицирај
1
Научи да кодираш од дома
Без никакво претходно познавање, нашите стручни ментори ќе те научат да кодираш од дома, чекор по чекор.
2
Работи на реални проекти
Code Academy те учи како да градиш продукти со кои ќе се гордееш, но и те учи како да размислуваш и решаваш проблеми како програмер. Твоето tech-portfolio носи висока вредност кај компаниите.
3
Започни нова кариера
Кариерниот тим на Code Academy ти нуди помош како да изградиш CV и да се подготвиш за интервју во ИТ компании, а најдобрите студенти Code Academy ги поврзува со партнерите.
Запознај се со процесот што ќе те претвори во високо платен Java програмер
Многу повеќе од Академија
Програма
Сертифицирање
Реални проекти
Нова кариера
Изучување на Front-End програмирање со HTML и CSS
Изучување на Back-End програмирање
Изучување на бази и манипулација на податоци
Изработка на апликации од типот на Netflix, Uber, Minecraft и eBay
Одбрана на индивидуални проекти
Стекнување на сертификат за завршена full-stack Академија
Аплицирај
Повеќе информации
Стекнување на искуство преку работа на реални проекти
2 недели тренинг за вработување
Стекнување на работно искуство и градење на портфолио со клиенти
Искуство со работа во тим и изучување на процеси и протокол на работа
Аплицирај
Повеќе информации
Подготовка на професионално резиме изработено од професионален HR тим
Обука за технички интервјуа за работа
Посредување на интервјуа за работа во партнерски компании
Техники за преговарање за плата и услови
Аплицирај
Повеќе информации
Најуспешните компании во Македонија бираат Code Academy студенти
Погледни неколку од нашите успешни приказни
Пријави се
Горан Илиевски
“Вложив многу труд во текот на Академијата, а и тимската работа во групата многу придонесе да ги совладиме технологиите сите заедно и да изградиме комплексни проекти. После Академијата веднаш се вработив во Dyna Brains.”
Full-Stack Developer @ Dyna Brains
Стефан Симоновски
“Започнав без никакво претходно знаење и за 6 месеци успеав да изградам комплексна социјална мрежа слична на Facebook. Code Academy ми беше една од најдобрите искуства на мојот живот.”
Full-Stack Developer @ Digital Natives
Асмир Ибровиќ
“Покрај тоа што научив да програмирам од нула и изградив онлајн продавница за фановите на Интер, после Академијата бев испратен на интервјуа во повеќе ИТ компании. Откако бев примен во повеќе од една, имав и можност да одберам каде сакам да работам, нешто што мислев порано дека е невозможно.”
DevOps Engineer @ Intertec
Ивана Стојановска
“Освен што учиме програмски јазици, после Академијата имаме еден на еден career training кој не подготвува за како правилно да го презентираме нашето знаење на ИТ компаниите. По брзо време започнав на пракса во InPlayer и сум презадоволна.”
Практикант @ InPlayer
Еве што ќе научиш да правиш на Академијата
Платформа како Netflix која е наменета за споделување на популарни филмови и серии
Апликација како Uber која што работи со геолокации
Апликација како eBay која е една од најголемите e-commerce платформи во светот
28 недели, 185 часа, Online Live Lectures
Онлајн предавањата ќе се одвиваат 3 пати неделно, два часа на ден, од 17:30 до 19:30 и од 20:00 до 22:00 часот.

Нашите онлајн предавања во живо ви го претвараат домашниот простор во виртуелна предавална.

Тие се интерактивни, каде што можете да поставувате прашања, да добиете еден-на-еден менторска помош, како и да работите во тим со вашите колеги.

Интензитет на изучување
Програмата е дизајнирана на таков начин да вашето изучување на материјалот е ефективно, но во исто време и безболно
Програма

Full-Stack Java Developer Course Overview

 • Welcome to Java
 • Object­Oriented Programming
 • Data types, variables and objects
 • Loops and Flow Control
 • Objects and Classes
 • Using Java Objects
 • Arrays
 • Characters and Strings
 • Inheritance and Polymorphism
 • Interfaces and Abstract Classes
 • Exceptions
 • Java Serialization and Stream Model (I/O)
 • Collections and Generics
 • Threads
 • Reflections and Annotations
 • Database Programming in Java using JDBC
 • Automated Unit Testing with JUnit
 • Java EE introduction
 • Web Application Basics
 • Servlet API
 • JavaServer Pages (JSP)
 • Custom Tags
 • Session Management and Filtering
 • Introduction to Spring
 • Beans and Containers
 • Aspect­Oriented Programming
 • Using JDBC with Spring
 • Database Transactions with Spring
 • Spring Web MVC
 • HTML5
 • CSS3
 • Frameworks (Bootstrap, Material, Sass)
 • Intro to Java EE
 • Apache Tomcat
 • Building enterprise application with Maven
 • Code Version Management with CVS
 • Building a Java EE petstore application
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор
Бројките зборат за нас
Преку 300 студенти
Code Academy надмина повеќе од 300 запишани студенти.
16 Сениор ментори
Повеќе ментори од било која Академија за програмирање.
100+ вработувања
Повеќе од 100 остварени пракси и вработувања.
Цена и вклучени услуги
Code Academy е сега достапна за сите
7 месеци студии (84 студентски дена) ✓
Вмрежување со 30+ партнер компании ✓
Work Methodology Training ✓
HR Услуги за вработување ✓
8 часа на ден live chat support ✓
3600 ден. месечно на 36 рати
Дознај повеќе за Академијата и нашите услови за упис
Закажи онлајн разговор за упис
Code Academy ги бира оние кандидати кои покажуваат дека се максимално посветени да стекнат кариера во ИТ индустријата, и кои ќе напредуваат во динамична, колаборативна едукативна средина.