Никола е сениор front-end developer кој работел во дизајнирање и имплементација на на различни типови проекти за домашниот и странскиот пазар вклучувајќи корпоративни, финансиски, комерцијални веб и десктоп апликации како и CSM и CRM решенија.

Неколку години бил дел од тимот на Дојче Телеком групацијата. Неговиот најнов предизвик е Microsoft sharepoint платформата.

Даниел е Senior Software Developer со главен фокус на JavaScript и Python. Моментално работи во Seavus. Има работено за големи гиганти во индустријата, и на различни домени од IT. Неговите сегашни истражувачки интереси ги вклучуваат Machine Learning, Deep Learning, Computer Vision, Image Processing, Artificial Intelligence, Cognitive Neuroscience, Robotics и Human-Computer Interaction.

Ема е Front-end developer со повеќе од седум години искуство позади себе. Моментално работи како front end developer во Intertec и Global Savings Group. Од досегашната работа како front-end девелопер во Intertec, Ема има работено на white labels сајтовите на CNN и Business Insider, a како дизајнерски успех е објавата на нејзината позадина на Smashing magazine.

Давид е Software Engineer во Netcetera со примарен фокус на веб девелопмент, како и практично знаење на други технологии барани на пазарот. Во текот на неговата кариера има работено со следните технологии: Java, Spring Framework, JavaScript, JQuery и MySQL.

Други технологии кои ги има применето во текот на неговото работно искуство вклучуваат Angular 2+, NodeJS, Python, Django, React и Firebase. Како посебен успех го издвојува работењето за Franke.com и Ski.ticketcorner.ch

Даниел Карески е андроид девелопер од Прилеп, Македонија кој има дојдено да студира Информатика во Скопје на Природно-математички факултет и од тогаш живее во главниот град на државата. Даниел има повеќе од 9 години работно искуство како девелопер на мобилни апликации наменети за андроид оперативниот систем и исто така има искуство и како демонстратор на ПМФ, Институт за информатика во Скопје.

Неговото портфолио содржи работење на SportyPal апликацијата, внатрешниот систем за Zegin аптеките, работа на VoIP апликација со хардверски базирана заштита во рамки на Navayo Technologies, и неговиот личен проект Eventi.

Освен тоа што е целосно посветен на технологијата и неговата работа како андроид девелопер, има и голем интерес за поезија, таи чи и капуера.

Моментално работи во Navayo Technologies, фирма за софтвер девелопмент, каде работи скоро 8 години.

Коста Цинцароски е андроид и веб девелопер од Скопје, Македонија со повеќе од 9 години работно искуство како девелопер на мобилни апликации. Неговото портфолио содржи голем број популарни и успешни андроид аликации коишто можат да се најдат на Google Play Store, на кои работел како дел од голем тим или како соло андроид девелопер на прецизно определен проект. Има работено со различен профил на клиенти во спортската, медиумската, енергетската, и транспортната индустрија.

Дел од неговите интереси се чист, едноставен, минималистичен, но функционален UX/UI дизајн за мобилни и веб апликации, но сака да истражува и да се едуцира и за идните технологии и роботиката.

Моментално работи во axeltra, фирма за софтвер девелопмент, каде работи веќе 8 години.