Code Academy
Стани професионален Front-End програмер со само 7 месеци студии
Реагирај на побарувачката во ИТ светот и биди дел од оваа високо платена и ексклузивна заедница, преку нашата Front-End Академија.
НОВО Уписите се во тек
Аплицирај
1
Кодирај од дома
Без никакво претходно познавање, нашите стручни ментори ќе те научат да кодираш од дома, чекор по чекор.
2
Реални проекти
Code Academy те учи како да градиш продукти со кои ќе се гордееш, но и те учи како да размислуваш и решаваш проблеми како програмер. Твоето tech-portfolio носи висока вредност кај компаниите.
3
Започни нова кариера
Кариерниот тим на Code Academy ти нуди помош како да изградиш портфолио и да се подготвиш за интервју во ИТ партнер компании.
Запознај се со процесот што ќе те претвори во високо платен JavaScript програмер
Многу повеќе од Академија
Програма
Сертифицирање
Реални проекти
Нова кариера
Изучување на основите на Front-End со HTML и CSS
Напредно изучување на JavaScript
Изучување на React и Redux
Аплицирај
Општа програма
Одбрана на индивидуални проекти
Стекнување на сертификат за завршена Front-End Академија
Стекнување на искуство преку работа на реални проекти
2 недели тренинг за вработување
Стекнување на работно искуство и градење на портфолио со клиенти
Искуство со работа во тим и изучување на процеси и протокол на работа
Подготовка на професионално резиме изработено од професионален HR тим
Обука за технички интервјуа за работа
Посредување на интервјуа за работа во партнерски компании
Техники за преговарање за плата и услови
Со правилниот систем на едукација, сега секој може да научи да програмира
Не мора да си Einstein за да научиш да програмираш
Во Code Academy учиш градејќи вистински апликации
Кодирањето е исто како да учите нов јазик, секој збор има своја функција и секој редослед на зборови извршува одредена задача. Во текот на академијата, ќе научиш како сам да изградиш веб апликации, слични на оние кои ги користиш секојдневно.
32 недели, 192 часа, Live Lectures
Предавањата ќе се одвиваат 3 пати неделно, два часа на ден, од 18:00 до 20:00 часот.

Една академска група е составена најмногу од 18 до 20 студенти и присуството на предавањата е задолжително за стекнување на сертификат.

Просториите на Code Academy располагаат со капацитет за повеќе од 100 студенти, lounge area, брз интернет и бесплатно кафе и сок.

Предавањата ќе се оддржуваат во согласност со препораките на Комисијата за заразни болести.

Бесплатно Кафе
Lounge Area
Брз Интернет
Online Поддршка

Запознајте го вашиот ментор

Виктор е девелопер на веб и хибридни апликации со повеќе од 14 години работно искуство, работејќи на домашни и странски проекти. Неговата цел е да го сподели своето знаење и искуство за front-end програмирањето со своите студенти.

Full-Stack JavaScript Developer @ Symphony Solutions
Интензитет на изучување
Програмата е дизајнирана на таков начин да вашето изучување на материјалот е ефективно, но во исто време и безболно
Програма

React Developer Course Overview

 • Introduction
 • Environment setup, IDE setup
 • Basics of HTML – what is it, why it is best for WEB content
 • Tag attributes
 • More HTML – anchors, paragraphs, lists
 • Images in HTML
 • Header tags – h1 to h6
 • Some HTML5 semantic tags – header, footer, section, main, article
 • Practical task
 • Short intro to CSS
 • Types of CSS to HTML binding – inline, style tag and separate CSS file
 • Structure of CSS rule
 • Styling text – font related CSS attributes
 • Background image techniques
 • More complex CSS rules – how to combine them
 • The Box model – padding, border and margin
 • Responsive WEB design
 • Intro to Bootstrap
 • A history class
 • Intro to JavaScript – meet the script tag
 • Do some console logging
 • Primitive types and operators for primitive types
 • Structural statements – conditionals and loops
 • Objects and classes
 • DOM and DOM manipulation
 • Event binding and callback basics
 • AJAX – entering the HTTP/2.0 era
 • Browser APIs for making AJAX calls – XHR and Fetch API
 • Modern JavaScript frameworks – what are they and why do we need them
 • Intro to React.js and SPA paradigm
 • Rendering and basic files in an optimal React project
 • Intro to JSX
 • Components and feature based folder structure of a project
 • Component types – state-less vs state-full
 • State and props – is that same thing, well… not exactly
 • Lifecycle of a component
 • Practical task
 • Core principles (Flux pattern)
 • When to use Redux and when not to use
 • Building blocks of the Redux library (Action, Store, Reducer)
 • Connect Redux to React (connect HOC, mapStateToProps, mapDispatchToProps)
 • Multiple reducers (Reducks pattern)
 • Async Redux with Thunk
 • Practical task
 • How to proceed from this point (advanced concepts and best practices)
 • ESNext (ES6 most important features)
 • Create React App
 • NPM basics
 • CI and CD
 • Version Control
 • When to use React.js and when not or when to use some other framework (Angular or Vue)
Бројките зборат за нас
Зошто Code Academy е твојот најсигурен избор
300+
Студенти
16
Ментори
100+
Вработени
Цена и вклучени услуги
Code Academy е сега достапна за сите
7 месеци студии (64 студентски дена) ✓
Вмрежување со 30+ партнер компании ✓
Work Methodology Training ✓
HR Услуги за вработување ✓
Live chat support ✓
3600 ден. месечно на 36 рати
Дознај повеќе за Академијата и нашите услови за упис
Закажи разговор за упис
Code Academy ги бира оние кандидати кои покажуваат дека се максимално посветени да стекнат кариера во ИТ индустријата, и кои ќе напредуваат во динамична, колаборативна едукативна средина.