CodeAcademy секоја година доделува до 10 стипендии во вредност од 1,500 евра за тие што ќе бидат избрани за нај интересна идеја за web апликација.

За да учествувате во изборот на стипендии потребно е да ни пратите PDF документ со целосен план за изработка на вашата апликација.

Планот кој ќе ни го испратите треба да ги содржи следните точки.

1. Опис на апликацијата

2. Основен дизајн

3. Маркетинг стратегија

Испрати ја твојата идеја на scholarships@codeacademy.mk